En familj äter middag i solnedgången i trädgården

Om Bodil

Bodil vill förändra förutsättningarna på den svenska bostadsmarknaden och hjälpa fler att bli bostadsägare. Vi vet att det kan vara minst sagt knepigt både för de som vill köpa sin första bostad och för de som vill ta nästa steg. Därför har vi skapat en lösning för de som ännu inte kommit i mål med sitt sparande. Vi kallar det hyrköp. En unik lösning så att du kan förändra din boendesituation redan idag.

Så funkar det

Bakgrund

Fram tills nu har det bara funnits två sätt att möjliggöra en husdröm. Att använda sina sparade pengar tillsammans med ett bolån från banken eller hyra ett hus i andra hand. Med nya möjligheter till distansarbete vill allt fler bo i hus men allt färre har möjlighet och bristen på alternativ har bidragit till en hel del utmaningar på den svenska bostadsmarknaden. Många upplever att familjen växer snabbare än sparandet och tvingas ge upp drömmen om ett eget hus när målet ligger allt för långt bort. Så här borde det inte fungera tycker vi.

Med hyrköp kan Bodil bidra till att lösa flertalet utmaningar på bostadsmarknaden. Inte minst genom att erbjuda ett långsiktigt effektivt bosparande och att hjälpa fler att ta sig in på bostadsmarknaden i samma takt som behoven av ett större boende uppstår.

En kvinna som förklarar något för en grupp människor

Våra partner

Vill ni synas här? Kontakta [email protected].

Mäklarringen
Vi ser ett växande behov av alternativa lösningar för att fler familjer ska få bättre möjligheter att hitta ett boende som passar deras aktuella livssituation. Hyrköp är ett smart tillskott som kan underlätta för familjer som inte kommit i mål med sitt sparande till kontantinsatsen men är i behov av mer utrymme.
Eva Huerta, operativ chef på Mäklarringen

Laget före jaget

Teamet på Bodil jobbar hårt för att tillsammans visa marknaden hur hyrköpsmodellen skapar nya möjligheter för en rad olika målgrupper. Viktigast för oss är att skapa en så bra kundupplevelse som möjligt. Från den dagen du får upp ögonen för oss, genom ansökningsprocessen, till dess att du förhoppningsvis blir en nöjd kund. Därför har vi ett team med bred kunskap från så väl traditionella storbanker som fastighetsbranschen och kryddat det med specialister inom konsumentbehov och digitala kundupplevelser.

En kvinna som står framför en whiteboard

”Utmaningarna på bostadsmarknaden kan inte lösas utan förändring. Vi vill skapa nya möjligheter för människor att äga sitt boende genom en helt ny typ av bosparande. Lite Bodil kan göra stor skillnad för våra kunder – i livet, i vardagen, här och nu.”

Jesper Eliason och Johan Lanner, grundare av Bodil

Undrar du något?
Vi är här för att hjälpa dig

Vi förstår att det kan dyka upp frågor om hyrköp. Tveka inte att höra av dig om du undrar något eller läs mer nedan.